Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Un hot deosebit – poate il cunoasteti

Publicat la 2012-10-30 de Traian

Nici n-aș fi visat că el ar putea fi un hoț! Ne împrietenisem de scurtă vreme. “Un comic a devenit comis voiajor”, au fost cuvintele cu care m-a întâmpinat zâmbind. M-am interesat în legătură cu originea sa. A spus că avusese legături cu diferite distilerii de rachiu. De asemenea, era în relații cu o firmă producătoare de țigări. “În prezent sunt reprezentantul unei reviste”, continuă el.

Astfel că l-am lăsat să intre în sufragerie.

“În viața mea alcoolul și tutunul nu au nici un loc”, i-am spus în mod expres. “Deoarece sunt credincios, trupul meu este templul Duhului Sfânt.” Convingerile mele l-au lăsat absolut rece. El voia să-și păstreze părerile lui, iar eu puteam să le țin pe ale mele.

Vă imaginați că m-am îndoit de autenticitatea unora dintre povestirile sale. Și totuși, trebuie să admit că am găsit captivante multe dintre experiențele sale. L-am invitat să vină din nou seara următoare. “Poate că voi reuși să am o bună influență asupra lui”, mă gândeam.

Soția mi-a amintit că noua sa vizită se suprapune timpului de rugăciune de miercuri seara. “Da, ar fi trebuit să merg acolo”, am admis eu, “însă nu pot retrage invitația pe care am făcut-o acestui prieten.” Soția nu a fost încântată de această vizită. Ea a zis: “Pur și simplu nu am încredere în el.” Ea a devenit tot mai îngrijorată, pe măsură ce el consuma tot mai mult timpul nostru.

Ziua îmi părea plictisitoare în comparație cu serile în care ne vizita acest ins. El a avea o fantezie captivantă. Stăteam acolo și râdeam când își povestea aventurile. Conflictele lui cu legea erau de-a dreptul palpitante.

Povestirile sale aveau un farmec deosebit. De obicei ele aveau și scene murdare și de aceea trebuia să-l reduc mereu la tăcere.

După aceea a început să-i influențeze pe fiul meu care e adolescent și fiica mea care are nouă ani. Abia așteptau să audă ultimele sale glume și poveștile sale incitante. Ar fi fost gata să-l asculte ore în șir, dacă le-aș fi permis. Toate aceste diversiuni i-au împiedecat pe copii să învețe și i-au afectat și din punct de vedere al sănătății. Până la urmă, am început să mă îngrijorez și eu din cauza prezenței acestui tip în căminul nostru.

Și atunci s-a întâmplat ceva! A fost exact “picătura care a făcut să se reverse paharul”. Într-o zi am constatat că-mi lipseau mai multe cărți. “Poate că tipul este un hoț”, m-am gândit eu, “și dacă este așa, atunci cine știe câte alte lucruri nu ne-a mai luat?”.

El arăta suspect. Eram atât de pornit, încât m-am hotărât să-i contactez și pe vecinii mei. Am descoperit împreună că și de acolo a sustras multe lucruri. M-am minunat de modul șiret în care a acționat. În orice caz, s-a confirmat temerea pe care soția mea a avut-o de la început.

Într-o altă familie s-a prezentat drept profesor de religie. Un alt vecin, om de afaceri, l-a considerat specialist în eficiență. “El are ceea ce îi este necesar unui om de afaceri de succes.” Le-am propus acestor oameni să-și controleze averea. Cei mai mulți au descoperit că le lipsea ceva.

Am remarcat că dintr-o casă lipseau revistele creștine. În alta a dispărut Biblia. Am fost uimit să aud că ei au discutat acasă cu acest tip tocmai în timpul serviciului divin de duminică dimineața și al orei de rugăciune de miercuri seara.

În cele din urmă, mi-am dat seama că vizitatorul meu era un hoț împătimit. El a furat cărțile, revistele și timpul meu. Însă cel mai mult mi-a părut rău de faptul că prietenia mea lăuntrică cu Isus Cristos a fost afectată ca și serile în care aveam părtășie cu familia și cu prietenii mei.

Unii oameni au pierdut lucruri de valoare, nu doar mărunțișuri. Experiențele spirituale și părtășia familială au fost înlocuite cu o distracție scurtă, superficială.

Acest ins nu mai vine în casa noastră. El ar fi de fapt inofensiv, dacă aș putea să-l țin în frâu. Oamenii care fură nu sunt întotdeauna răi. Chiar și acesta ar putea, uneori, să aducă vești folositoare. În tot cazul, ar trebui să ținem ochii deschiși, pentru că altfel ne va fura mereu câte ceva.

Din când în când îl mai văd pe la vecinii mei. El îi ține în tensiune oră de oră. Am încercat să-mi aduc aminte de numele lui, ca să vă atenționez și pe dumneavoastră. Din nefericire l-am uitat. Însă inițialele sale nu le voi uita niciodată. Ele sunt T.V.

Aș fi curios să știu ce ți-a furat ție TV. Timp? Timpul de părtășie cu Dumnezeu? O lectură bună? Discuții folositoare? Frecventa-rea serviciilor divine? Participarea la orele de religie din biserica ta? Controlează-ți încă o dată lista! Vei fi probabil uimit de ceea ce vei constata că-ți lipsește.

Acest tip șiret îmi aduce aminte de un cal sălbatic. Trebuie să stai foarte bine pe el și să ții strâns de hățuri, altfel o ia razna. Dacă nu-l stăpânești tu, atunci te stăpânește el pe tine.

Dacă vei învăța să tratezi TV-ul – adică televizorul – așa cum Pavel a tratat lumea, el va rămâne în limitele sale. Dar vei reuși? Cu puterea ta, în mod sigur nu – însă întreabă-te dacă Domnul dorește cu adevărat influența lui în casa ta! Ce faci dacă T.V-ul Îl pune pe Isus Cristos pe locul doi? Gândește-te la responsabilitatea pe care o ai față de familia ta!

D.H.


Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...PRODUCATOR CONFECTII BARBATI...Vezi aici!