Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Ingrijorarea - oare ce o sa fie?

Publicat la 2012-10-02 de Traian

Un om se îngrijora atât de mult, încât a hotărât să angajeze pe cineva care să se îngrijoreze în locul lui. Zis și făcut. A găsit persoana care a fost de acord să se îngrijoreze în locul lui pentru un salariu de 200 000 de dolari pe an. Dup ce s-a făcut înțelegerea, prima întrebare pe care noul angajat i-a adreasat-o șefului a fost: De unde vei lua cei 200 000 de dolari pe an ca să mă plătești? Răspunsul pe care șeful i l-a dat a fost următorul: Prietene, de acum asta-i îngrijorarea ta.
 
Cauza îngrijorării
 
v. 34Nu vă îngrijorați, dar, de ziua de mâine ...
v. 31 ... zicând: Ce vom mânca? sau: Ce vom bea? sau: Cu ce ne vom îmbrăca?

Pericolul îngrijorării
 
v. 24Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ține la unul și va nesocoti pe celălalt; nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona.
v. 25De aceea vă spu nu vă îngrijorați de viața voastră, gândindu-vă ce veți mânca sau ce veți bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veți îmbrăca.
Mamona = Principiul materialismului
 
Țarina unui om bogat rodise mult. Și el se gândea în sine și zicea: Ce voi face? Fiindcă nu mai am loc unde să-mi strâng roadele. Iată, a zis el, ce voi face: îmi voi strica grânarele și voi zidi altele mai mari; acolo voi strânge toate roadele și toate bunătățile mele; și voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunătăți strânse pentru mulți ani; odihnește-te, mănâncă, bea și înveselește-te! Dar Dumnezeu i-a zis: Nebunule! Chiar în noaptea aceasta ți se va cere înapoi sufletul; și lucrurile pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?

Inutilitatea îngriorării
 
Mark TwainSunt bătrân și m-am îngrijorat de multe, dar majoritatea lucrurilor de care m-am îngrijorat, nu mi s-au întâmplat niciodată.
v. 27Și apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălțimea lui?
Un cot = circa 46 de centimetri
Zig ZiglarÎngrijorarea este ca un balansoar: necesită multă energie și nu te duce nicăieri.
 
Interdicția îngrijorării
v. 25... nu vă îngrijorați ...
v. 31Nu vă îngrijorați ...
v. 34Nu vă îngrijorați ...
 
Împăratul Irod a pus mâinile pe unii din biserică, pentru ca să-i chinuiască; și a ucis cu sabia pe Iacov, fratele lui Ioan. Când a văzut că lucrul acesta place iudeilor, a mai pus mâna și pe Petru … După ce l-a prins și l-a băgat în temniță, l-a pus sub paza a patru cete de câte patru ostași, cu gând ca după Paști să-l scoată înaintea norodului … În noaptea zilei când avea de gând Irod să-l înfățișeze la judecată, Petru dormea între doi ostași, legat de mâini cu două lanțuri; și niște păzitori păzeau temnița la ușă. Și iată, un înger al Domnului a stat lângă el pe neașteptate, și o lumină a strălucit în temniță. Îngerul a deșteptat pe Petru, lovindu-l în coastă, și i-a zis: Scoală-te iute! Lanțurile i-au căzut jos de pe mâini. Apoi îngerul i-a zis: Încinge-te și leagă-ți încălțămintea. Și el a făcut așa. Îngerul i-a mai zis: Îmbracă-te în haină și vino după mine. Petru a ieșit afară și a mers după el, fără să știe dacă ce făcea îngerul este adevărat. I se părea că are o vedenie. După ce au trecut de straja întâi și a doua, au ajuns la poarta de fier care dă în cetate, și ea li s-a deschis singură; au ieșit și au trecut într-o uliță. Îndată, îngerul a plecat de lângă el. Când și-a venit Petru în fire, a zis: Acum văd cu adevărat că Domnul a trimis pe îngerul Său și m-a scăpat din mâna lui Irod și de la tot ce aștepta poporul iudeu.
 
 Remediul îngrijorării
 
v. 25 – ... Oare nu este viața mai mult decât hrana, și trupul mai mult decât îmbrăcămintea?
v. 26 – ... Uitați-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră și nici nu strâng nimic în grânare; și totuși Tatăl vostru cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai de preț decât ele?
v. 28 - 30 – ... Și de ce vă îngrijorați de îmbrăcăminte? Uitați-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu țes; totuși vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei. Așa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor?
v. 32 - 33 – ... Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți trebuință de ele. Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.
 
    Concluzii

     Cu mai mult de 80 de ani în urmă, o celebritate din lumea medicinei, canadianul Sir William Osler, a rostit în fața studenților Universității Yale un discurs intitulat Un mod de viață. În mesajul său a relatat despre un lucru care se petrecuse când el se afla la bordul unui transatlantic. Într-o zi, pe când se afla în vizită la căpitanul navei, alarma a început să sune strident și tare, urmată apoi de niște zgomote puternice, de parcă se sfărâma ceva sub punte. Se închid compartimentele etanșe, a explicat căpitanul. Este o parte importantă a exercițiilor de alarmare pe care le facem. În caz de pericol real, apa care va intra într-unul din aceste compartimente nu va afecta restul navei. Chiar dacă ne-am ciocni de un aisberg, cu s-a întâmplat cu Titanicul, apa care ar pătrunde în corpul navei nu ar umple decât acel singur compartiment fisurat. Nava ar rămâne pe linia de plutire. Vorbindu-le studenților de la Yale, Osler a făcut o paralelă extrem de sugestivă între pricipiile de viață și de muncă pe care le-a prezentat studenților și descrierea pe care căpitanul a făcut-o navei: Fiecare dintre voi este cu siguranță o entitate cu mult mai minunată decât transatlanticul acela, și fiecăruia vă stă în față o călătorie cu mult mai lungă decât cea pe care a făcut-o el. Sfatul meu este să învățați să vă orânduiți astfel viața încât fiecare zi pe care o trăiți să fie asemenea unui compartiment etanș, pentru că atunci în mod sigur veți călători în siguranță întreaga viață. Apăsați un buton și veți auzi cum, la fiecare nivel al vieții voastre, ușile de fier închid trecutul afară – ziua de ieri a murit. Apăsați apoi alt buton și închideți, cu o cortină de fier, viitorul – ziua de mâine încă nenăscută. Veți fi atunci în siguranță – în siguranță pentru ziua de azi. Nu vă gândiți la cât de multe trebuie să realizați și nici la dificultățile pe care le aveți de depășit, ci îndepliniți-vă cu toată seriozitatea sarcina imediată, și aceasta să vă fie suficient pentru o zi. Pentru că, în mod sigur, datoria noastră nu este să vedem ceea ce se vede neclar la distanță, ci să facem ceea ce se vede clar lângă noi.
 
Fostul editor al ziarului New York Times Arthur Hays Sulzberger motto personalUn pas îmi e de-ajuns.
Împăratul Solomon – Eclesiastul 9: 10Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta!
Apostolul Petru – 1 Petru 5: 7 – ... aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuși îngrijește de voi.

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...CASE DE MARCAT , COPIATOARE, MULTIFUNCTIONALE...Vezi aici!