Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Dacă ai ști să iubești…

Publicat la 2012-06-28 de Traian

Dacă ai ști să iubești, în biserică ai sta lângă frați. Răcoarea de doftană n-ar mai sufla printre rânduri și nici n-ar mai înflori chiciura nepăsării, iar dragostea de arici (care din cauza țepilor se resping chiar și când se-mbrățișează) nu s-ar mai promova printre sfinți.

Dacă ai ști să iubești, ai accepta toți oamenii, așa cum sunt. I-ai suporta pentru că și dumneata ai fost suportat. Nu ai mai anatemiza păstorul, nici diaconii și nici leviții, fiindcă ce onorează Domnul, nu poate dezonora omul!

Dacă ai ști să iubești, Biblia n-ar mai avea foile lipite, iar cărțile de cântări ar fi șterse de praf. Nu te-ar mai durea mâinile ridicate spre cer și nici genunchii, după numai trei minute.

Dacă ai ști să iubești, n-ai mai găsi vinovat numai păstorul pentru scaunele goale din biserică, fiindcă datoria lui este să dea hrană turmei, iar datoria oilor este să nască miei!

Dacă ai ști să iubești, bisericile n-ar mai avea podele care să scârțâie ca bărcile-n furtună. Desigur, n-ar mai fi acoperite cu preșuri colorate, iar casa dumneata n-ar mai fi pavată cu cea mai scumpă gresie și nici cu cele mai pufoase persane.

Dacă ai ști să iubești, n-ai mai veni la 10.00 duminica la biserică. Și nici n-ai mai fugi de la 11.45. Ai rezista să stai pe scaun măcar cu 1 minut mai mult decât a stat Isus Hristos pe cruce!

Dacă ai ști să iubești, n-ai mai apăra o religie, o doctrină, un cult sau un obicei, nici sabatul și nici un cod de legi ori maniere. Pentru că dacă vrei să salvezi un om, nu ții cont de reguli.

Dacă ai ști să iubești, n-ai mai șterge paharul când iei parte la Masa Domnului și nici nu ți-ar mai fi frică de bolile transmise de bătrâni fiindcă Cina Domnului aduce vindecare, nu duce la spitale!

Dacă ai ști să iubești, când un frate ți-a spus că greșești, n-ai mai folosi Biblia întâi ca scut, apoi ca sabie. Și nici „în Numele Domnului” n-ai mai „tăia în bucăți” pe baptiștii care nu-s penticostali, pe penticostalii care nu-s creștini după Evanghelie, pe evangheliștii care nu-s tradiționali și nici pe frații care vorbesc mai tare, se roagă mai lung, au cravată la costum sau poartă blue-jeans. Pentru că Dumnezeu nu se uită la ce izbește ochiul!

Dacă ai ști să iubești, n-ai mai simți că buzunarul are „arici” atunci când treci pe lângă un orfan, și nici fermoarul portofelului nu va mai rămâne înțepenit când vezi o bătrână ce-și șterge lacrimile cu colțul basmalei, pentru că-i e rușine să-ntindă mâna albă, dar zbârcită de muncile prestate la colhoz.

Dacă ai ști să iubești, la prânzul de duminică ori aiurea, n-ai mai fi barometrul predicilor și nici designerul vestimentar al pocăiților pentru că la masa dumneata stau și copii, care privesc, e drept, c-un singur ochi, dar au urechile deschise. Iar apoi, când ai ridica receptorul, lamentațiile față de sfinți n-ar mai curge negre ca Iordanul căci nu numai între pereți, dar și dincolo de fire, e Cineva care ascultă!

Dacă ai ști să iubești, ai arăta copiilor că păcatul se combate cu Biblia și nu cu televizorul aprins.

Dacă ai ști să iubești, bisericile ar fi pline, iar discotecile goale, cel puțin de pruncii dumneata.

Dacă ai ști să iubești, n-ar mai fi caste între creștini. Nici cercuri de dragoste și nici partide. Căci cearta de vorbe nu e obiceiul bisericilor lui Dumnezeu!

Dacă ai ști să iubești, ai coborî din tribună și-ai transpira printre jucători căci în eklesiile lui Hristos se promovează slujitorii, nu judecătorii.

Dacă ai ști să iubești, n-ai mai avea cei mai răi vecini. N-ai mai locui între cei mai păcătoși din oraș și nici în satul cel mai „împietrit”. Iar biserica la care mergi, n-ar mai fi cea mai îngustă și nici cea mai slabă pentru că slăbiciunea ei constă în puterea dumneata.

Dacă ai ști să iubești, când trece coșul la colectă, n-ai mai avea cea mai mică pensie, cel mai penalizat salariu sau cel mai subțire șomaj. Dar nici rata cea mai mare din biserică și nici datorii. Căci numai dintr-o palmă deschisă se poate lua. Sau se poate pune.

Dacă ai ști să iubești, soția n-ar mai primi flori doar de 8 martie! Iar când mergeți prin magazine, rochia cea mai frumoasă n-ar mai fi aceea de pe ea. Și nici soțul n-ar mai mânca tort decât de ziua de naștere.

Dacă ai ști să iubești, tinerii n-ar mai trânti ușa când părinții au o altă părere decât a lor. Și nici bătrânii nu și-ar mai lungi gâtul pe fereastră, așteptând ca dragii lor să le umple casa.

Dacă ai ști să iubești, ar trebui s-o dovedești. Nu cu vorbe dulci, pentru că siropul e bun, dar nu ține de foame. Nici cu predici, nici cu rugăciuni lungi, nici cu cântări lacrimogene… Ci, cu traiul! Iar în ziua aceea, când Mirele va veni să-și ia Mireasa, nu te va întreba nimic dintr-acestea. Nu te va întreba de ce biserică aparții, nici de ce religie ai cunoștință. Și nici de păcate. Dar, vei rămâne 100% aici, dacă n-ai știut să iubești!


Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...CASE DE MARCAT , COPIATOARE, MULTIFUNCTIONALE...Vezi aici!