Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Oamenii Floriilor

Publicat la 2012-04-08 de Traian

Intrarea Domnului în Ierusalim este un moment important din viața Mântuitorului. Este o împlinire a Scripturii (Zah.9:9) și debutul unei săptămâni mari în viața Marelui Preot al dumnezeirii. După relatările evangheliștilor, intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, aduce în atenție oameni cu diferite atitudini față de ceea ce se întâmplă. Vom urmări câteva categorii de oameni pe care i-am numit „oamenii Floriilor”

1.    Oameni care ascultă de Domnul:„Ceice fuseseră trimiși, s-au dus…”(19:32a)

Doi ucenici au fost trimiși într-un sat din apropierea Ierusalimului pentru a aduce un măgăruș pe care avea să încalece Domnul Isus și să intre în cetate. Cei doi sunt oameni care ascultă. O ascultare în ciuda unor posibile semne de întrebare. Cei care ascultă :
-    merg prin credință: „veți găsi un măgăruș legat…”(v.30)
-    merg cu un mesaj: „…Domnul are trebuință de el ”(v.34)
-    acceptă efortul:”…s-au dus…și au adus măgărușul la Isus”(v.32,35)
Ești tu un om care ascultă de Domnul?

2.    Oameni care înțeleg prioritățile divine:„Și i-au lăsat să plece…”(Mc.11:6b)

Stăpânii măgărușului sunt oameni care ajung să înțeleagă care sunt adevăratele priorități. Pentru ei, dacă Domnul are trebuință de ceva, aceasta devine o prioritate care nu se negociază în nici un fel. Oamenii care înțeleg cum stau lucrurile :
- pun întrebări și nu se „închid” în propriile prejudecăți: „Pentru ce deslegați măgărușul?”(v.33b)
- înțeleg cine e adevăratul Stăpân: ei erau stăpânii măgărușului dar dacă e vorba de Domnul, pricep că acesta e Stăpânul tuturor.
- nu se opun planului divin: „i-au lăsat să plece”(Mc.11:6b)
Ești tu un om care înțelege prioritățile divine?

3.    Oameni care se bucură de prezența Domnului: „…mulțimea ucenicilor, plină de bucurie, a început să laude pe Dumnezeu…”(v.37b)

Prezența acestor oameni la intrarea Domnului în Ierusalim a făcut ca evenimentul să fie considerat unul al bucuriei, al florilor, al triumfului. Ucenicii au fost oamenii bucuriei motivate de prezența Domnului. Ei se bucură in mod sincer și sunt:
-    interesați de calea Domnului Isus: „…oamenii își așterneau hainele pe drum”(v.36b)
-    gata pentru cântarea de laudă: „…a început să laude pe Dumnezeu cu glas tare”(v.37b)
-    cunoscători ai adevărului privind persoana Domnului:”…Binecuvântat este Împăratul care vine în Numele Domnului… ”(v.38a)
Ești tu un om care se bucură de prezența Domnului?

4.    Oameni care comentează: „…Învățătorule, ceartă-ți ucenicii”(v.39b)

La eveniment au participat și un grup de farisei. Aceștia participă  cu ceea ce se pricep cel mai bine : comentarii și recomandări. Prezența lor aduce o nota discordantă față de tot ce se întâmpla acolo. Ei erau mereu „contra” și se dovedesc a fi:
-    oameni care nu știu să se bucure
-    gata mereu de ceartă
-    oameni care nu suportă să-i vadă pe alții bucurându-se
Ești tu cumva un om gata mereu de comentarii lângă cei ce se bucură în Domnul?

5.    Oameni încăpățânați : „…am vrut să strâng pe copii tăi cum își strânge găina puii sub aripi, și n-ați vrut!” (Mt.23:37c)

Apropiindu-se de cetate, Isus nu se bucură, ci plânge. De multe ori lucrurile se văd cu totul altfel din apropiere față de imaginea pe care ți-o faci privindu-le de la distanță! Locuitorii Ierusalimului au avut nenumărate oportunități de a crede și de a-L accepta pe Domnul Isus ca Fiu al lui Dumnezeu și Mântuitor. Nici măcar în ziua intrării triumfale a Fiului în cetatea lor, nu au vrut să accepte adevărul divin. Aceasta pentru că în încăpățânarea lor :
-    n-au vrut să cunoască sursa păcii :”Dacă ai fi cunoscut …lucrurile care puteau să-ți dea pacea”(v.42a)  # O istorie marcată de conflicte!
-    se împotriveau cu violență în fața tuturor mesagerilor trimiși de sus ”…omori pe prooroci și ucizi cu pietre pe cei trimiși la tine!…”(Mt.23:37a)
-    erau gata să nu accepte nici ceea ce ar fi fost spre bine lor:”…am vrut să strâng pe copii tăi cum strânge găina puii sub aripi, și n-ați vrut! ”(Mt.23:37c)
Ești cumva atât de încăpățânat încât să nu accepți adevărul divin în ciuda tuturor evidențelor care arată cât de mult te iubește Dumnezeu și îți vrea binele?
În care categorie de „oameni ai Floriilor” te-ai situa în urma unei cercetări atente?


Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...MONITOARE, SERVICE, CALCULATOARE...Vezi aici!