Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

După marea decizie

Publicat la 2012-03-15 de Traian

Ai făcut marea decizie de a trăi pentru Cristos. Începând cu ziua aceasta, direcția și scopul vieții tale sunt schimbate. Destinația ta este cerul. Acum ești o persoană a destinului; cât timp strălucesc stelele cerului, cât timp Dumnezeu există, tot atât vei trăi și tu.

Când cineva Îl acceptă pe Cristos, de obicei omul acela are în inima sa o dorință adâncă de a fi un adevărat creștin. Întrebarea este, cum se poate face acest lucru? Scopul acestei broșuri este tocmai acela de a ajuta noii convertiți în acest important pas al vieții lor.

Devenirea creștină este cel mai minunat lucru care se poate întâmpla în viața ta. Cu toate acestea trebuie să fim sinceri: nu este întotdeauna ușor să fii creștin. Vor fi probleme, ispite și încercări la care nu te-ai așteptat. Dar să-ți amintești întotdeauna un lucru: Cristos a promis că niciodată nu te va părăsi. Este un fapt dovedit că dacă tu nu Îl părăsești, El nu te va părăsi niciodată. De aceea privește hotărât înainte. Hotărăște că nu te vei întoarce înapoi niciodată și că indiferent ce se întâmpla, vei rămâne întotdeauna cu Cristos. Având această hotărâre, desigur că, îți vei atinge scopul.

CREȘTINUL NU PRIVEȘTE NICIODATĂ ÎNAPOI

Isus a spus: "Oricine pune mâna pe plug, și se uită înapoi, nu este destoinic pentru Împărăția lui Dumnezeu" (Luca 9:62). Cu alte cuvinte o persoană nehotărâtă, nu ajunge niciodată prea departe. Lupta dintre două păreri duce la pierderea inițiativei și la înfrângere. Odată ce te-ai decis pentru Cristos este periculos să privești înapoi.

PRIVEȘTE LA CRISTOS

Creștinul își pune toată încrederea sa în Dumnezeu. Uneori tinerii convertiți care au concepții idealiste nu pot să o facă. Prea adesea ei privesc la oameni, iar atunci când alții nu se comportă la nivelul așteptării lor, ei sunt dezamăgiți. Este bine să înțelegem de la început că ființa omenească este supusă greșelii. Petru, care a fost unul dintre cei mai apropiați prieteni și urmași a lui Isus, a negat faptul ca Îl cunoștea pe Cristos, pe când se afla în fața unor oameni. Daca ai fi fost martor la negarea făcută de Petru, te-ai fi poticnit? Unii oameni s-au îndepărtat de Dumnezeu din cauză ca s-au poticnit în greșelilor altora. Petru a comis una din cele mai grave greșeli. Totuși, cu timpul el a devenii unul din cei mai mari sfinți. Nu trebuie să privim la oameni sau la greșelile lor. Mai degrabă trebuie să mulțumim lui Dumnezeu căci El este îndelung răbdător și iartă.

De aceea, chiar de la început, pune-ți întreaga încredere în Cristos. Oamenii pot greși, dar Cristos niciodată. Prin devenirea creștină intri într-o competiție. Apostolul a spus: "Nu știți că ceice aleargă în locul de alergare, toți aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergați dar în așa fel ca să căpătați premiul!" (1 Corinteni 9:24).

Proverbul zice: "Cursa nu o va câștiga cel mai iute, nici bătălia nu o va câștiga cel mai puternic". Va câștiga cel ce va fi credincios și va respecta regulile.

MĂRTURISEȘTE PUBLIC CREDINȚA TA


Desigur că există un timp potrivit pentru orice lucru; cu toate acestea nu întârzia să anunți pe alții că ai devenit creștin. În felul acesta stabilești relația ta cu ei chiar de la început. Există șanse ca ei să te respecte pentru că ai luat atitudine, iar atunci când ei simt nevoia de ajutor spiritual, este posibil că vor veni să ți-l ceară.

ALĂTURĂ-TE UNEI BISERICI SPIRITUALE

Poate ți s-a spus - și lucrul acesta este corect - că mântuirea este mai mult decât a te alătura unei biserici. Mulți oameni care nu s-au întors la Dumnezeu niciodată, sunt membri ai unei biserici. Cu toate acestea, este important ca după ce ai luat decizia pentru Cristos, să începi să frecventezi în mod regulat o biserică spirituală. Chiar de la început alatură-te altor creștini pentru susținerea sarcinilor. Influențează înspre Cristos și spre ceea ce este bun. De asemenea fiecare creștin trebuie să-și îndeplinească partea sa la întreținerea bisericii, suportarea pastorului și să facă ceea ce Dumnezeu îl împuternicește să facă

Există un alt motiv important pentru a te alătura bisericii. Oamenii sunt ca oile - nu au apărare când sunt singuri. Oile despărțite de turmă pot fi atacate de dușman. Lupii caută să atace oile rătăcite. În mod deosebit, un tânar convertit trebuie să stea cu turma. Acolo el are o anumită măsură de siguranță și protecție. Amintiți-vă ce spune Biblia în această privință:

"Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alții, și cu atât mai mult, cu cât vedeți că ziua se apropie" (Evrei 10:25).

BOTEAZĂ-TE


Cu prima ocazie trebuie să te botezi în apă. Nu este locul aici să discutăm diferențele minore de opinie cu privire la modul de botez. Dumnezeu privește la inimă. Este important să te botezi după convertirea ta. Botezul în apă este un act de ascultare. "Cine va crede și se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit" (Marcu 16:16). Întâi vine credința. Dacă ai fost botezat ca și copil mic, sau înainte de convertire, aceasta nu contează. Biblia zice să te pocăiești și să te botezi. Copiii mici nu se pot pocăi.

Botezul este un act de mărturisire publică, o mărturie pentru lume că te-ai făcut creștin. Este însă mai mult decât atât. Coborând în apă, ești înmormântat cu Cristos. Actul acesta semnifică moartea firii pământești și învierea pentru o viață nouă.

Astăzi oamenii care se botează nu sunt pedepsiți. De fapt, în unele locuri este chiar un lucru la modă. În zilele bisericii primare nu a fost așa. În acele zile un ofițer roman putea veni ca să ia numele celor botezați. Adesea proprietățile celor ce deveneau creștini erau confiscate și li se retrăgea cetățenia. Alții au fost întemnițați, unii dându-și chiar și viața pentru credință. În acele zile însemna ceva să fii creștin. Ar trebui să însemne tot atât de mult și azi.

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...APARATE VULCANIZARE, AEROTERME, MASINI DE SPALAT...Vezi aici!