Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Să-L mărturisim pe Cristos. Ce înseamnă a mărturisi?

Publicat la 2012-03-15 de Traian

"Ci voi veți primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfmt peste voi, și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, și până la marginile pâmântului" (Faptele Apostolilor 1:8).

A mărturisi înseamnă a spune altora ceea ce știi. Este atât privilegiul cât și responsabilitatea fiecărui creștin de a spune altora despre Cristos. Trebuie să spunem familiei noastre, rudelor și prietenilor, când avem ocazia. Iată câteva sugestii care te ajută să mărturisești.

1. Pregătește-ți inima prin rugăciune către Dumnezeu.
Duhul Sfânt are nevoie de o inimă predată și iubitoare de Dumnezeu. Înainte de a mărturisi cuiva, trebuie să te rogi Duhului Sfânt să vorbească prin tine și să-ți dea cuvinte potrivite. Apoi roagă-te ca Dumnezeu să miște inima și duhul celui căruia îi vorbești, ca el să nu asculte numai, ci să înțeleagă și să-și deschidă inima pentru Cristos. Dumnezeu va merge înaintea ta și va mișca persoana căreia îi vorbești.

Nu vei avea putere fără rugăciune! Cu cât stai mai mult în comuniune cu Dumnezeu și te predai Lui, cu atât vei avea mai multă putere în viața ta. După ce i-ai cerut lui Dumnezeu să te ajute, du-te cu încrederea că El te va conduce la cei ce sunt flâmânzi spiritual.

2. Nu argumenta. Mântuirea se găsește într-o persoană - Isus Cristos. A mărturisi înseamnă a prezenta pe cineva lui Isus Cristos. Oamenii pot cunoaște despre El, dar nu-L cunosc personal. O persoană se creștinează când Îl acceptă pe Isus Cristos în duhul său și în viața sa. Pe scurt, motivul care face să-L acceptăm pe Cristos este următorul:

Dumnezeu, singurul Dumnezeu adevărat, este creatorul întregului univers. El l-a creat pe om pentru a fi tovarăș și prieten al lui Dumnezeu. Dar, cu mult timp în urmă, Satan cel rău, care disprețuia pe Dumnezeu și toată creația Sa, a venit la om și i-a spus că dacă el Îl va părăsi pe Dumnezeu, va deveni asemenea unui zeu - în cunoștință și înțelepciune.

Astfel omul s-a separat de prezența lui Dumnezeu, prin propria sa alegere. Dar găsindu-se separat, omul a aflat că viața este goală, fără apropiata prietenie cu Divinitatea și în loc de a fi ca Dumnezeu, omul s-a văzut că este o creatură căzută. El nu mai putea să se plimbe împreună și să vorbească cu Dumnezeu și până în ziua de azi istoria omenirii este tristă și dezamăgitoare, deoarece omul s-a îndepărtat de prezența lui Dumnezeu cel Preaînalt.

Mai rău decât toate, când trupul omului moare, sufletul omului (de asemenea separat de Dumnezeu) nu poate intra în Împărăția lui Dumnezeu unde domnește pacea și fericirea care întrec orice imaginație, ci merge în împărăția lui Satan (numită iad) unde domină haosul, ura și răul.

Însă Dumnezeu l-a iubit foarte mult pe om și a conceput un plan, prin care omul poate fi răscumpărat din marea pedeapsă a separării eterne de Dumnezeu. El a trimis pe singurul Său Fiu Isus Cristos, ca și om, ca să experimenteze moartea și separarea de Dumnezeu, pentru ca să ia asupra Sa pedeapsa cuvenită nouă. Prin acceptarea jertfei lui Isus, de a muri în locul nostru, și lăsând Duhul Său să conducă viața noastră, acceptăm planul lui Dumnezeu de a răscumpăra omul. Astfel primim favoarea și mila lui Dumnezeu.

Putem cunoaște prezența Duhului lui Dumnezeu, chiar în viața aceasta, iar la trecerea dincolo, Dumnezeu ne va da un trup nou, glorios. Atunci vom merge și vom fi împreună cu El întotdeauna.

Nu lăsa ca conversația să se transforme în argumentație. Tu nu trebuie să aperi credința, ci să-L prezinți pe Cristos. Dacă cineva te întreabă care biserică este adevărată, trebuie să spui că există doar o singură biserică adevărată și ea include toți credincioșii născuți din nou. Deși fiecare om trebuie să meargă la biserică, nici o denominație nu poate mântui - ci doar credința și încrederea în Isus Cristos. Apoi condu discuția către persoana lui Cristos.

PREZENTAREA

Cuvântul lui Dumnezeu este "sabia" pe care o vei folosi pentru a prezenta pe Cristos și planul de mântuire. Este folositor să citești aceste cinci versete persoanei căreia îi vorbești. Dacă este posibil, poartă cu tine o Biblie mică pe care să o arăți.

1. "Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu” (Romani 3:23).


Acest verset revelează o problemă comună nouă tuturor. Din această cauză avem nevoie de Cristos. Pune-l pe ascultător să citească acest verset. Înainte de a fi mântuit, omul trebuie să știe că este pierdut. Cu toții am păcătuit (și tu și eu). Pentru a arăta ascultătorului ce este păcatul, foloseste-l pe Isus ca exemplu. Întreabă-l: Suntem noi drepți și credincioși?

Întreabă-l: Câte păcate îl fac pe om să devină păcătos? Încearcă să-i arăți că toți sunt păcătoși și vinovați înaintea lui Dumnezeu.

2. "Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnică în Isus Cristos, Domnul nostru” (Romani 6:23).

Apoi treci la versetul acesta. Ascultătorul a înțeles și a admis că este păcătos. Pune-l să citească acest verset Aici Biblia spune că vom primi o plată - ceva ce merităm în mod cinstit. Care este plata? Ascultătorul va citi: moartea! Noi ne-am câștigat-o. Spune-i că moartea este separarea spirituală de Dumnezeu.

Apoi lasă-l să citească partea a doua: "…dar darul fără plată a lui Dumnezeu este viața veșnică în Isus Cristos, Domnul nostru". Aici Dumnezeu spune despre un dar, ceva pe care nu-l putem câștiga. Întreabă-l pe ascultător: Poți câștiga un dar? Tot ce poți face este să-l respingi sau să-l accepți. Care este darul? Viața veșnică! Această viață este prin o persoană, Isus Cristos. Pentru a avea darul lui Dumnezeu, trebuie să-l ai pe Isus, Fiul Său.

3. "Pocăiți-vă dar și întoarceți-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se șteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare" (Faptele Apostolilor 3:19).

După ce citești versetul acesta întreabă-l pe ascultător: Ce spune versetul acesta că trebuie să facem pentru a primi viața veșnică? Pocăința înseamnă părere de rău pentru păcate și părăsirea lor.

4. "Dar tuturor celorce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu" (Ioan 1:12
).

Tuturor celor ce L-au primit, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu. Aici se spune că trebuie să-L primim pe Cristos pentru a deveni copii ai lui Dumnezeu. Arată că nu trebuie să facem nimic pentru a deveni creștini, ci doar să-L primim pe Isus Cristos.

5. "Iată Eu stau la ușă și bat. Dacă aude cineva glasul Meu, voi intra la el, voi cina cu el și el cu Mine” (Apocalipsa 3:20).


Am spus că Dumnezeu ne oferă darul gratuit al vieții veșnice, și că darul acesta se află în Isus Hrisios. Pentru a avea darul lui Dumnezeu, trebuie să-L primim pe Cristos. Dar cum putem să-L primim? Ascultă cu grijă, căci în acest pasaj Isus îți vorbește direct! "Iată, Eu stau la ușă și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el". Ușa aceasta este ușa inimii tale. El stă acolo și bate liniștit. Isus bate la ușa inimii tale. Spune-i ascultătorului tău că fiecare om are o voință liberă și trebuie să aleagă. Doar așa Îl va primi pe Cristos. Isus nu va intra cu forța în viața cuiva. El stă răbdător la ușa vieții tale, așteptând să-L lași să intre. El nu intră cu forța. Este la aprecierea ta. Ușa trebuie deschisă pe dinăuntru, tu o poți deschide!

De exemplu dacă eu aș fi prietenul tău și aș bate la ușa casei tale, ce ai spune? Ai spune: poftiți! Tot așa Isus așteaptă ca tu să deschizi ușa și să-L inviți înăuntru.

Acesta este momentul crucial. În timp ce aștepți răspunsul, roagă-te în tăcere.

Dacă ascultătorul spune: "Da, Îl primesc pe Isus", atunci pleacă capul și roagă-te cu el ca Isus să intre în inima lui. Apoi pune-l să mulțumească Domnului pentru darul vieții veșnice.

Dacă el spune: "Nu, nu doiesc să o fac" sau "Nu, nu sunt gata încă", spune-i că te bucuri că este sincer, însă arată-i clar ceea ce face el. Întreabă-l dacă-și dă seama că de fapt refuză darul lui Dumnezeu, viața veșnică. Dacă el înțelege, nu poți face nimic altceva. Nu te descuraja, ci încheie prezentarea despre Isus în următorul fel:

"Nu ai nevoie de mine sau de altcineva, când Îi ceri lui Isus să intre în inima ta. Oriunde te-ai afla, singur, cere-I să intre în viața ta și în acel moment vei fi mântuit". Pune-ți mâna pe umărul lui și spune-i: "Nu aștepta prea mult!" Încurajează-l să facă decizia imediat.

Spune-i: "Pleacă-ți capul împreună cu mine și ne vom ruga împreună" și fără să aștepți începe să te rogi și să-i ceri lui Dumnezeu să întărească inima lui și să-L facă pe Isus să fie real pentru el.

Mai mult decât toate, Cristos să strălucească prin viața ta. Fața ta să radieze bucuria mântuirii. Omul va fi atras la Cristos dacă Îl vede pe Cristos în tine. Insistența nu îl va convinge, dacă tu nu ești o dovada vie a puterii și milei dragostei răscumpărătoare a lui Cristos.

Viața creștină nu va fi cea mai ușoară, dar când Îl vom întâlni pe Cristos, vom înțelege că s-a meritat. Să luptăm lupta bună a credinței aici pe pământ, până în ziua când ne vom alătura Domnului și Mântuitorului nostru, Isus Cristos.

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...PRODUCATOR CONFECTII BARBATI...Vezi aici!