Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Să ne alegem prieteni creștini

Publicat la 2012-03-15 de Traian

Cu toții pătrundem „în lume" în viața noastră zilnică, fie între vecini, la birou sau în alte locuri. Dar când e vorba de alegerea prietenilor noștri și a locurilor de recreere, avem posibilitatea să alegem. Felul de oameni cu care ne asociem arată cum vom arăta noi, în cele din urmă; prietenii pe care ți-i alegi vor hotărî într-o bună măsură destinul tău. Dacă cauți și te bucuri de prieteni necreștini sau lumești, treptat vei deveni ca și ei. Aceasta nu înseamnă că nu trebuie să fii prietenos cu toate persoanele cu care vii în contact în viața zilnică. Însuși Isus a luat masa cu păcătoșii ca să-i câștige. Dacă ai libertatea să mărturisești pe Cristos prietenilor tăi, este semn bun că tu îi conduci în direcția ta și nu te conduc ei pe tine. Desigur, niciodată nu trebuie să lași impresia unei atitudini de superioritate, ci trebuie să-ți amintești că tu însuți ești doar un păcătos, mântuit prin harul și dragostea lui Dumnezeu.

SĂ NU FIM LUMEȘTI


Trăirea lumească este un subiect pe care fiecare nou convertit ar trebui să-l înțeleagă pe deplin. Biblia vorbește clar împotriva conformării cu lumea. Iacov, unul din scriitorii Noului Testament se adresează dur acelora care zic că sunt ai lui Cristos și totuși trăiesc vieți lumești:

"Suflete prea curvare! Nu știți că prietenia lumii este vrăjmășia cu Dumnezeu? Așa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș cu Dumnezeu" (Iacov 4:4).

Iacov compară prietenia cu lumea cu adulterul spiritual. Iar acela care alege să fie prieten cu lumea devine vrăjmaș cu Dumnezeu. Nici un creștin nu dorește să fie adulter. Totuși apostolul afirmă că un creștin lumesc este tocmai așa. Pentru a înțelege bine ce înseamnă aceasta trebuie să ne amintim că Biblia învață că Biserica este Mireasa lui Cristos. Pavel spune în 2 Corinteni 11:2 ca el a prezentat pe convertiții săi "ca pe o fecioară curată". De aceea devotamentul credinciosului trebuie să se arate doar față de Cristos. Dacă el își împarte atenția sa între Cristos și lume, în ochii lui Dumnezeu, este considerat persoană adulteră.

În ultimile cuvinte pe care Isus le-a spus ucenicilor înainte de moarte, El a arătat ce diferență trebuie să fie între ucenicii Săi și lume. El a spus că lumea nu va aprecia viața separată de lume, pe care o duce creștinul.

"Dacă vă urăște lumea, știți că pe Mine M-a urât înaintea voastiă. Daca ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru că nu sunteți din lume și pentru că Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea vă urăște lumea” (Ioan 15:18-19).

Apostolul Ioan a prevenit pe cel credincios să nu-și pună încrederea în lucrurile din lume. Dacă el ar face așa. dragostea Tatălui n-ar fi în el.

"Nu iubiți lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubește cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în El. Căci tot ce este în lume; pofta firii pământești, pofta ochilor și lăudăroșenia vieții, nu este de la Tatăl, ci din lume" (1 Ioan 2:15-17).

Oare înseamnă aceasta că cel credincios trebuie să se retragă din lume cât mai mult posibil?

Dimpotrivă. Vedem că Cristos, exemplul nostru, a pătruns între păcătoși și între oamenii din lume. Una din învinuirile principale pe care liderii religioși le-au adus împotriva Lui, a fost faptul că El mânca cu păcătoșii (Matei 9:11). Dacă noi dorim să câștigăm pe cei pierduți, trebuie să mergem acolo unde se află ei. Cristos a fost adesea cu păcătoșii, dar nu a luat parte la faptele lor. În prezența Sa păcătoșii se convingeau de păcatele lor și priveau la El așteptând ajutor pentru a-și schimba viața lor rea. Simon Petru, pescarul a devenit atât de conștient de păcatele sale, încât a strigat: "Doamne pleacă de la mine, căci sunt un om păcătos" (Luca 5:8). A fost ultimul lucru pe care Petru l-a dorit - ca Domnul să plece de la el. Isus l-a liniștit pe Petru spunând: "NU te teme; de acum încolo vei fi pescar de oameni" (Luca 5:10).

Petru a devenit un mare câștigător de suflete, fără să se compromită nici să se întoarcă la vechile sale căi. În epistola sa, el spune: "Ajunge în adevăr, că în trecut ați făcut voia Neamurilor, și ați trăit în desfrânări, în pofte, în beții, în ospețe, în chefuri și în slujiri idolești neîngăduite. De aceea se miră ei că nu alergați împreună cu ei la același potop de desfrâu, și vă batjocoresc" (1 Petru 4:3-4).

Refuzând să luăm parte la răul din lume, nu înseamnă că ne retragem din lume. Trebuie să ne îmbrăcăm cu bun simț și în limitele decenței. Apostolul Petru dă sfaturi bune în această privința în 1 Petru 3:3-4: El explică că adevărata frumusețe vine din inima omului și nu din îmbrăcăminte sau accesorii.

Întotdeauna trebuie să ne amintim că purtarea unui fel de îmbrăcăminte sau a altui fel nu va aduce nimănui mântuire. Doar moartea lui Cristos pe cruce poate aceasta. Cu cât accentuăm îmbrăcămintea mai puțin, cu atât e mai bine. Dacă cineva nu este sigur cu privire la îmbrăcăminte, o discuție cu pastorul va aduce clarificare. 1 Corinteni 8:13 și 10:32-33 dau sfaturi bune în această privință.

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...PRODUSE KLINKER ( CARAMIDA KLINKER )...Vezi aici!