Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Ce fel de lucruri bune poți învăța din emisiunile TV?

Publicat la 2012-02-04 de Traian

Societățile de televiziune germane adesea n-au habar despre credința creștină.

Din punct de vedere ideatic, multe din aceste societăți sunt străine oricărui concept creștin. Angajații lor, adesea n-au nici măcar cea mai vagă idee despre credința creștină. O întâmplare petrecută cu Horst Hirschler, episcop al bisericii evanghelic-lutherană din Hanovra, mărturisește despre acest lucru.

EI relatează: «Într-o după-masă, târziu, m-a sunat la telefon RTL-ul (un canal de televiziune german) din Koln. La aparat am auzit vocea unei femei tinere, iar în spatele acesteia se distingea o adevărată rumoare: „Este cineva de la biserică la telefon?" „Da, i-am răspuns eu, episcopul Hirschler." „Cine?", a întrebat ea. „Episcopul", i-am spus eu. „Grozav", mi-a răspuns. „Oameni buni, a strigat apoi colegilor ei, am un adevărat episcop la telefon". „Ei da, reluă ea, noi suntem echipa de la emisiunea «Cum adică?» Desigur o cunoașteți, nu-i așa? Și am avea o întrebare". „Da?" „Spuneți-ne, ...în biserica catolică există niște porunci. Le știți?" „Desigur, i-am răspuns, sunt aceleași ca în biserica evanghelică." „În regulă, a spus ea, și ce scrie în ele? Sunt multe?" „Sunt cele zece porunci." „Zece sunt?", m-a întrebat ea. „Da, i-am spus eu, și ele conțin lucruri foarte înțelepte; porunca a cincea: «Să nu ucizi»; porunca a șaptea: «Să nu furi»; porunca a șasea, pe care ar trebui s-o memorăm bine: «Să nu comiți adulter»; porunca a opta: «să nu răspândești zvonuri false.» „Foarte interesant", mi-a spus dânsa. „Avem la ele și explicațiile lui Luther, i-am spus eu,...de exemplu la porunca a cincea: - «Să nu ucizi» -Luther adaugă ...«Să nu produci daune și nici suferințe vieții aproapelui tău, ci să-I ajuți și să-I favorizezi în toate nevoile vieții.» „Grozav, mi-a răspuns femeia, porunci împreună cu modul lor de întrebuințare. Spuneține, nu ați putea să ni le trimiteți prin fax?" „Da, sigur că da - dați-mi numărul de fax." Am căutat micul catehism și I-am trimis prin fax. Astfel a ajuns catehismul lui Luther la RTL.» (PD)

Ne întrebăm: Ce fel de lucruri bune pot proveni de la societățile de televiziune care nu au nici o antenă disponibilă pentru adevărurile Bibliei? Ele sunt conduse, aproape în totalitate, printr-un canal aflat în subordinea căpeteniei acestei lumi, pentru ai ademeni pe oameni în mreaja lui. El este aceeași căpetenie a întunericului care a vrut să-L atragă amăjească și pe Isus, ispitindu-L cu imagini despre puterea și slava acestui Pământ: «Diavolul L-a suit pe un munte înalt, I-a arătat într-o clipă, toate împărățiile pământului, și I-a zis : „Ție Îți voi da toată stăpânirea și slava acestor împărății; căci mie îml este dată, și o dau oricui voiesc.» (Luca 4,5-6). Însă Domnul nu s-a lăsat ispitit de vrăjmaș, ci i-a răspuns: «Este scris: „Să te închini Domnului, Dumnezeului tău, și numai Lui să-I slujești. "» (v. 8)

Nu suntem noi peste măsură de ispitiți de imaginile oferite de televizor? Ele ne arată «lumea și slava ei». Ne sunt prezentate lucruri care cu greu pot fi obținute. Datorită acestui fapt oamenii ajung să-și făurească visuri de bogăție, vitejie și imoralitate. Adesea, binele este prezentat ca rău și răul ca bine. Există însă și creștini care au abilitatea să rețină numai ce este într-adevăr bun și ziditor, având și tăria să stingă televizorul la momentul potrivit. Dar ei sunt foarte puțini. Majoritatea se lasă ispitiți și își mânjesc cugetul cu fantezii pe care le poartă apoi cu ei zi de zi. Nu am dori să-i judecăm aici pe creștinii sinceri, care au televizor și știu să-l folosească cu chibzuială. De asemenea, trebuie să fim foarte recunoscători societăților misionare și bisericilor care folosesc televizorul în scopuri înalte, transmițând Evanghelia lui Isus Cristos, care ajunge astfel la milioane de oameni. Prin acest articol vrem să facem doar o referire la marile primejdii ce ne pândesc prin folosirea necontrolată a televizorului. Următoarea poezie ar trebui să ne pună foarte mult pe gânduri, în mod special în ceea ce-i privește pe copiii noștri:

Idolul imaginilor Televizorul este un lucru rău, distruge inima și mintea omului. Prin desfătarea ochilor, păcatul și suferința copleșesc inima omului.

De la bătrân și până la copilul mic, omul va fi închis, insensibil și orb la Cuvântul lui Isus și îndurarea Lui, care-i fericesc pe cei săraci în duh. Biblia a prevestit această grozăvie cu 2000 de ani în urmă:

Ultima carte din Noul Legământ ni-I face cunoscut pe Anticrist. Imaginea lui, alunecoasă ca o umbră, cuprinde lumea întreagă și fiecare țară.

Cel care nu se supune «idolului imaginilor», acela trebuie să plătească amarnic. Totuși unii obiectează: «Televizorul poate transmite și lucruri bune: știri, buletinul meteo, cunoștințe noi; cine n-ar vrea să cunoască asemenea lucruri? Cele mai frumoase imagini din natură, n-au nici urmă de rău în ele! Și cine vrea să interzică filmele prin care oamenii se întorc la Dumnezeu?»

Atenție prietene, nu uita niciodată! Aceasta este strategia diavolului: el își ascunde mizeria în lucruri bune, amăgindu-ne cu un lustru găunos! O sumedenie de cărți s-ar putea scrie, cu cele mai neobișnuite subiecte, care îl vor învinui indirect pe orice om, ce se lasă stăpânit de această cutie-idol

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...CASE DE MARCAT , COPIATOARE, MULTIFUNCTIONALE...Vezi aici!