Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

De ce sa ne rugam?

Publicat la 2012-01-05 de Traian

 De ce sa ne rugăm? De ce să ne mai rugăm când Dumnezeu deține deja controlul absolut al tuturor lucrurilor? De ce să ne rugăm când Dumnezeu știe deja ce urmează să Îi cerem?

(1) Rugăciunea este modalitate prin care Îl slujim pe Dumnezeu (Luca 2:36-38). Ne rugăm pentru că Dumnezeu ne poruncește să ne rugăm (Filipeni 4:6-7).

(2) Rugăciunea este exemplificată de Domnul Hristos și de biserica primară ca fiind o practică (Marcu 1:35; Faptele Apostolilor 1:14; 2:42; 3:1; 4:23-31; 6:4; 13:1-3). Dacă Iisus a învățat că merită să ne rugăm, noi trebuie să facem asta.

(3) Dumnezeu a făcut rugăciunea ca modalitatea de a obține soluțiile și rezolvările Sale atunci când ne aflăm într-o sumedenie de situații, precum:

a) Pregătirea pentru luarea unor decizii importante (Luca 6:12-13)
b) Depășirea barierelor celui rău în viețile noastre (Matei 17:14-21)
c) Strângerea lucrătorilor pentru secerișul spiritual (Luca 10:2)
d) Obținerea tăriei de a depăși ispitele (Matei 26:41)
e) Ca modalitate de a îi întări și încuraja spiritual pe alții (Efeseni 6:18-19)

(4) Avem promisiunea lui Dumnezeu că rugăciunile noastre nu sunt în van, chiar dacă nu vom primi exact ceea ce am cerut (Matei 6:6; Romani 8:26-27).

(5) El a promis că atunci când Îi cerem lucrurile care sunt în acord cu voia Lui, ne va da ceea ce Îi cerem (1 Ioan 5:14-15).

Uneori El întârzie răspunsurile Sale conform cu înțelepciunea Sa și în beneficiul nostru. În aceste situații, nouă ni se cere să fim supuși și stăruitori în rugăciune (Matei 7:7; Luca 18:1-8). Nu trebuie să vedem rugăciunea ca pe modalitatea noastră de a-L determina pe Dumnezeu să ne ajute să ne punem în aplicare planurile noastre pe pământ, ci mai degrabă ca modalitatea de a vedea pus în aplicare planul Lui cu privire la noi. Și asta pentru că înțelepciunea lui Dumnezeu o depășește cu mult pe cea a noastră.

În situațiile în care nu știm în mod specific care este voia lui Dumnezeu, rugăciunea este o modalitate de a o discerne, de a o afla. Dacă Petru nu I-ar fi cerut lui Iisus să îl cheme să coboare din barcă și să meargă pe ape, el ar fi pierdut acea oportunitate (Matei 14:28-29). Dacă femeria care avea fiica influențată demonic nu s-ar fi rugat de Hristos, fiica sa nu s-ar fi însănătoșit (Marcu 7:26-30). Dacă orbul din Ierihon nu L-ar fi strigat pe Hristos, ar fi rămas orb în continuare (Luca 18:35-43). Dumnezeu a spus că adesea mergem în viață prin lipsuri pentru că nu cerem (Iacov 4:2). Într-un fel, rugăciunea este asemănătoare cu răspândirea Evangheliei printre oameni. Nu știm cine va răspunde la mesajul Evangheliei până nu o prezentăm. Tot așa este și cu rugăciunea: nu vom vedea niciodată rugăciunile căpătând răspuns până nu ne vom ruga.

Lipsa rugăciunii demonstrează lipsa credinței și încrederii în Cuvântul lui Dumnezeu. Ne rugăm pentru a demonstra că ne încredem în Dumnezeu, că El va împlini ceea ce promite în Cuvântul Său și că ne va binecuvânta mai mult decât noi am putea cere sau chiar spera (Efeseni 3:20). Rugăciunea este principala noastră modalitate de a-L vedea pe Dumnezeu lucrând în viețile altora. Deoarece rugăciunea este modalitatea de a ne conecta la puterea lui Dumnezeu, ea este și modalitatea de a învinge pe cel rău și armatele sale (Satan și îngerii săi), altfel am fi fără putere în a învinge de unii singuri. Prin urmare, fie ca Dumnezeu să ne găsească adesea înaintea tronului Său, pentru că avem un Mare Preot în ceruri care se identifică cu noi în toate lucrurile prin care trecem noi (Evrei 4:15-16). Avem promisiunea lui Dumnezeu că rugăciunea fierbinte a celui neprihănit face mult (Iacov 5:16-18). Fie ca Dumnezeu să Își glorifice Numele în viețile noastre pe măsură ce credem în El suficient ca să venim înaintea Lui cât de des în rugăciune.

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...PRODUCATOR CONFECTII BARBATI...Vezi aici!