Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Care este rostul vietii?

Publicat la 2012-01-04 de Traian

Care este rostul vieții? Cum pot să am o viață cu scop, împlinită și cu satisfacții? Voi avea vreodată posibilitatea să realizez ceva care să aibă semnificație în viața mea?

Există atât de mulți oameni care nu au încetat să se gândească la rostul vieții lor. Ei se uită înapoi în timp și se miră de ce relațiile lor cu alte persoane au fost rupte sau de ce se simt atât de goi chiar și după ce au obținut tot ceea ce și-au propus. Un jucător foarte celebru de baseball a fost întrebat ce și-ar fi dorit să îi spună ceilalți atunci când a început să joace baseball. Acesta a răspuns: "Îmi doresc ca să fi existat cineva atunci care să îmi fi spus că nu voi găsi nimic în momentul când voi ajunge în top." Multe țeluri își descoperă goliciunea numai după ce au fost irosiți ani de zile pentru a fi îndeplinite.

În societatea umanistă de astăzi, oamenii urmăresc multe scopuri, gândindu-se că în ele își vor găsi împlinirea. Unele dintre aceste scopuri includ: succesul în afaceri, sănătatea, relațiile bune, sexul, distracția, filantropia etc. După ce și-au văzut împlinite aceste scopuri cu privire la sănătate, relații sau plăceri, mulți oameni au mărturisit că golul adânc din interiorul lor s-a păstrat, având un sentiment de goliciune pe care nimic nu pare să îl poată umple.

Autorul cărții biblice Eclesiastul a descris acest sentiment atunci când a spus: "Deșertăciune! Deșertăciune!...Deșertăciune a deșertăciunilor! Totul este deșertăciune." Acest autor a avut bogății peste măsură, înțelepciune peste cea a oamenilor din timpul său din zilele noastre, palate și grădini de invidiat pentru orice regi, cele mai bune bucate și cel mai bun vin, și s-a bucurat de orice formă de distracție existentă. La un moment dat, el a spus că orice și-a dorit a avut. Și iată-l trăgând linia după “viața sub soare" (o viață trăită pe pământ înseamnă o viață așa cum o putem vedea cu ochii și cum o putem percepe utilizând simțurile noastre) ca ajunge la concluzia că totul este deșertăciune! De ce o astfel de goliciune? Întrucât Dumnezeu ne-a creat pentru ceva dincolo de ce putem noi experimenta în sensul de aici-și-acum. Solomon a spus despre Dumnezeu astfel: "El a pus de asemenea gândul veșniciei în inimile oamenilor..." În inimile noastre, noi suntem conștienți că acest “aici-și-acum” nu înseamnă totul.

În Geneza, prima carte a Bibliei, descoperim că Dumnezeu i-a creat pe oameni după asemănarea Sa (Geneza 1:26). Aceasta înseamnă că noi suntem mai aproape în asemănare de Dumnezeu decât de orice altceva (orice altă formă de viață). De asemenea, descoperim că înainte ca oamenii să cadă în păcat și că blestemul să vina pe pământ, următoarele lucruri erau adevărate: (1) Dumnezeu a făcut omul o ființă socială (Geneza 2:18-25); (2) Dumnezeu i-a dat omului o ocupație (Geneza 2:15); (3) Dumnezeu a avut comuniune cu omul (Geneza 3:8); și (4) Dumnezeu i-a dat omului stăpânirea asupra pământului (Geneza 1:26). Ce semnificație au toate aceste lucruri? Eu cred că Dumnezeu a intenționat ca fiecare dintre aceste lucruri să împlinească reușita în viața noastră, însă toate acestea (și în mod special comuniunea omului cu Dumnezeu) au fost afectate de căderea omului în păcat și de blestemul care astfel a căzut asupra pământului (Geneza 3).

În Apocalipsa, ultima dintre cărțile Bibliei, la finele mai multor evenimente care marchează sfârșitul lumii, Dumnezeu arată că El va distruge pământul și cerul actual așa cum le cunoaștem noi și va aduce starea veșnică prin crearea unui nou cer și a unui nou pământ. În acel moment, El va reface comuniunea deplină cu omenirea răscumpărată. Însă unii dintre oameni vor trebui să fie judecați și declarați nedrepți și astfel să fie aruncați în Lacul de Foc (Apocalipsa 20:11-15). Și astfel blestemul păcatului va fi îndepărtat; nu va mai exista păcat, suferință, boală, moarte, durere etc. (Apocalipsa 21:4). Iar cei credincioși vor moșteni toate binefacerile lipsei acestora; Dumnezeu va locui împreună cu ei, iar ei vor fi copiii Lui (Apocalipsa 21:7). Iată, am ajuns să închidem cercul: Dumnezeu ne-a creat să avem comuniune cu El; oamenii au păcătuit, întrerupând această comuniune; Dumnezeu reface în totalitate comuniunea într-o stare veșnică pentru aceea pe care El îi consideră vrednici de aceasta. Acum, a merge prin viață obținând orice și oricum numai pentru a muri despărțit de Dumnezeu pentru eternitate ar fi mai mult decât inutil pentru oricine! Însă Dumnezeu a creat o cale nu numai pentru a face posibilă obținerea fericirii veșnice (Luca 23:43), ci și pentru a face și viața aceasta plină de satisfacție și sens. Cum se poate obține deci fericirea veșnică și acest “rai pe pământ”?

ROSTUL VIEȚII RESTAURAT PRIN IISUS HRISTOS


După cum am punctat mai sus, scopul adevărat atât acum cât și în veșnicie se găsește în restaurarea relației cu Dumnezeu care a fost pierdută din momentul în care Adam și Eva au căzut în păcat. Astăzi, această relație cu Dumnezeu este posibilă numai prin Fiul Său, Iisus Hristos (Faptele Apostolilor 4:12; Ioan 14:6; Ioan 1:12). Viața veșnică este obținută când cineva se pocăiește de păcatele sale (și nu mai dorește să continue viața astfel, ci dorește ca Hristos să îl schimbe, făcându-l o nouă persoană) și apoi se încrede în Iisus Hristos ca Mântuitor personal (vezi de asemenea întrebarea “Ce este planul de mântuire?” pentru mai multe informații legate de această întrebare foarte importantă).

Astfel, scopul adevărat în viața unei persoane se găsește în a-L avea pe Iisus ca Mântuitor. Apoi, scopul adevărat în viață este descoperit atunci când o persoană începe să Îl urmeze pe Hristos ca ucenic al Său, învățând despre El, petrecând timp cu El în Cuvântul Său, Biblia, comunicând cu El în rugăciune, și pășind cu El în ascultare de poruncile Lui. Dacă ești un necredincios (sau poate credincios de curând) poate că îți vei spune: "Asta nu sună foarte interesant ori satisfăcător pentru mine!" Însă aș vrea să te rog să citești numai câteva paragrafe in plus. Iisus a spus următoarele lucruri:

“Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă. Luați jugul Meu asupra voastră, și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun, și sarcina Mea este ușoară.” (Matei 11:28-30). “Eu am venit ca oile să aibă viață, și s-o aibă din belșug.” (Ioan 10:10b). “Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea, și să Mă urmeze. Pentru că oricine va vrea să-și scape viața, o va pierde; dar oricine își va pierde viața pentru Mine, o va câștiga” (Matei 16:24-25). “Domnul să-ți fie desfătarea, și El îți va da tot ce-ți dorește inima” (Psalmul 37:4).

Ceea ce vor să spună aceste versete este că trebuie să facem o alegere. Putem continua să ne ghidăm în viață după propriile noastre idei (cu rezultatul trăirii unei vieți lipsite de sens) sau putem să alegem să Îl urmăm pe Dumnezeu și voia Sa în viețile noastre din toată inima (ceea ce va conduce la o viață trăita din plin, la dorințe ale inimii împlinite, și la a găsi mulțumire și satisfacție în viață). Acestea sunt posibile pentru că El, Creatorul nostru, ne iubește și dorește tot ce este mai bun pentru noi (nu în mod necesar cea mai ușoară viață, însă cea mai împlinită).

În încheiere, aș dori să împărtășesc o analogie făcută de un păstor. Dacă ești un suporter al unui sport anume și decizi să te duci la un meci profesionist, poți cheltui câțiva bănuți pentru care primești un loc pe ultimul rând al stadionului sau poți să cheltui ceva mai mulți, dar să beneficiezi de un loc în față, cât mai aproape de câmpul de joc. Tot astfel este în viața creștină. A-L privi pe Dumnezeu lucrând DIN PRIMUL RÂND nu este pentru creștinii de Duminică. Ei nu au plătit un astfel de preț. A-L privi pe Dumnezeu lucrând DIN PRIMUL RÂND este pentru ucenicii adevărați, dedicați din toată inima lui Hristos, care au renunțat în a-și urma propriile dorințe în viață astfel încât să poată să urmeze scopurile lui Dumnezeu în viețile lor. ACEȘTIA au plătit prețul pentru a sta în față (supunerea completă către Hristos și către voia Sa); aceștia sunt cei care experimentează viața din plin; aceștia sunt cei care se pot privi în ochi pe ei înșiși, îi pot privi în ochi pe ceilalți și pe Creatorul lor fără regrete! Ai plătit și tu acest preț? Dorești să îl plătești? Dacă da, atunci te asigur că nu vei mai tânji din nou după rost sau scop în viața ta.

got.questions?org

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...MONITOARE, SERVICE, CALCULATOARE...Vezi aici!