Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Rezolutii de anul nou

Publicat la 2011-12-30 de TraianFilipeni 3:13-14 ,,Fraților, eu nu cred că l-am apucat încă; dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea, și aruncându-mă spre ce este înainte,  alerg spre țintă, pentru premiul chemării cerești a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.,,


Celebrul fizician Albert Einstein care nu de mult a fost numit de revista Time ca fiind omul secolului trecut, călătorea într-o zi cu trenul, când controlorul biletelor veni și-i ceru biletul.  Einstein s-a căutat în buzunare, biletul nu era acolo.  S-a căutat în servietă, se uită pe bancheta pe care stătea dar nu găsi biletul.  Controlorul, recunocându-l pe omul de știință spuse: „Domnule Einstein, eu știu cine sunteți și sunt sigur că v-ați cumpărat bilet.  E în regulă”.  Si controlorul continuă cu alți pasageri.  Tocmai când să treacă în celălalt vagon, se mai uită o dată în urmă, și-l văzu pe Einstein cum era aplecat în genunchi, căutând pe sub bancheta pe care a șezut.  Controlorul s-a dus înapoi la Einstein și i-a spus din nou: „Domnului Einstein, fiți liniștit, nu vă îngrijorați, noi știm cine sunteți, eu știu cine sunteți, știu că v-ați cumpărat bilet, nu-l mai căutați!”  Einstein îl privi pe controlor și spuse: „tinere, și eu știu cine sunt.  Ce nu știu eu, este unde merg?!”

Noi privim cu toții către trecerea dintre ani ca la ceva miraculos, care ne-ar ajuta să putem dincolo de trecut, începe o viață nouă în viitor.  Dar în ceasul acela de la miezul nopții nu există nimic miraculos!  Este un ceas ca oricare altul!  Adevărul este că ceea ce am făcut în 31 decembrie vom face și la 1 ianuarie anul nou!  Nimic nu s-a schimbat, dacă noi nu ne-am schimbat.  Dacă nu am reușit să o rupem cu trecutul și să avem parte de un nou început.

Romanii aveau un zeu, Ianus.  Ianus era zeul porților, al ușilor, al coridoarelor, al sfârșitului și începutului.  De obicei era înfățișat ca având două fețe, cu un privind către trecut iar cu alta către viitor.  De la el avem denumirea lunii Ianuarie.  Zeul acesta cred că a fost „necesar” romanilor, deoarece în om există mereu tendința de a privi înapoi.

O, de-am putea să ne despărțim de trecut!  Diavolul vrea ca noi să zăcem mereu în trecut, ca astfel să ne fure realizările viitorului.  Si nu-i de mirat când vezi ucenici că se poticnesc în vreo lucrare sau cuvânt de-al lui Isus și se duc înapoi: Ioan 6:66  Din clipa aceea, mulți din ucenicii Lui s-au întors înapoi, și nu mai umblau cu El.  Este ușor să dai înapoi!  Nu-ți trebuie nici un efort, nici voință, doar să te lași purtat de valuri unde-or merge ele!  De aceea scriitorul evreilor zice: Evrei 10:38-39  și cel neprihănit va trăi prin credință: dar dacă dă înapoi, sufletul Meu nu găsește plăcere în el.”  Noi însă nu suntem din aceia care dau înapoi ca să se peardă, ci din aceia care au credință pentru mântuirea sufletului.  Adică, avem nevoie de credință ca să trăim!

Ce fel de lucruri sunt „înapoi”?
- Căderi, nereușite,
- Regrete: „oh, dacă aș fi făcut, zis, ales…”
- Ceva ce acum ne pare că ar fi fost mai bun: „castraveții Egiptului”
- Lucruri și împrejurări (soția lui Lot)
- Prietenii și prieteni nepotriviți
- Conversații inutile, cuvinte nefolositoare
- Încercarea de a fi „cutare” și compararea cu alții
- Amestecul în treburile altora, băgarea nasului unde nu ne fierbe oala!
- Neprihănirea proprie!  Bazarea pe noi înșine, auto-mulțumirea
- Promisiuni neîmplinite,

- Unii re-trăiesc trecutul!  Tepușul unui lucru din trecut le străpunge din nou inima!
- Alții se predau trecutului!  Prezentul și viitorul nu mai pot schimba nimic, zic ei!

Să nu mai conteze deloc trecutul?  Nu mai am voie deloc să privesc în urmă?  Oh, ba da!  La ce anume MĂ POT uita în trecut?

1. La binecuvântările Domnului și binefacerile Sale. Psalmi 103:2  Binecuvântează, suflete, pe Domnul, și nu uita nici una din binefacerile Lui!  Amintirile biruințelor, a izbăvirilor.

2. La drumul parcurs. Deuteronom 8:2  Adu-ți aminte de tot drumul pe care te-a călăuzit Domnul, Dumnezeul tău.  Ieremia 31:21  „Ridică semne pe drum, pune stâlpi, ia seama la calea, la drumul pe care l-ai urmat…  Ca oglinda retrovizoare a mașinii.

3. La înaintașii credinței. 2 Timotei 1:5  Îmi aduc aminte de credința ta neprefăcută, care s-a sălășluit întâi în bunica ta Lois și în mama ta Eunice, și Sunt încredințat că și în tine.  Evrei 13:7  Aduceți-vă aminte de mai marii voștri, care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezue; uitați-vă cu băgare de seamă la sfârșitul felului lor de viețuire, și urmați-le credința!  2 Timotei 2:8  Adu-ți aminte de Domnul Isus Hristos!

Deci, ce-i de făcut?  Să vedem ce face Pavel, de la el putem învăța.

1. Evaluează corect prezentul. „Fraților, eu nu cred că L-am apucat încă pe Isus!”

2. Uită trecutul. „Uitând ce este în urma mea”.  Nu vei putea „uita” niciodată cu adevărat!  De ce?  Pentru că așa este mintea ta!  „Te iert dar nu te uit” este un mare adevăr!  Dar ce poți face, este să nu mai lași lucrurile negative din trecut să te mai rănească în prezent, și nici în viitor.  Nici păcatul, nici ce ți-au făzut sau zis alții, nici nimic!  Nici realizările tale!

3. Stabilește o țintă înainte.
Pavel spune că el se îndreaptă către „o țintă”.  Tinta lui Pavel?
- Să câștige pe Christos (Fil 3:8)
- Să aibă neprihănirea lui Christos (Fil 3:9)
- Să-L cunoască pe Isus (Fil 3:10)
- Suferințele
- Moartea
- Învierea
- Să-L APUCE pe Isus (Fil 3:12)

4. Decide și acționează spre „înainte!”
„Aruncându-mă spre ce este înainte”.  Vezi, trecutul nu poate fi abandonat în prezența unui vid.  Trebuie înlocuit cu altceva.  Altfel, nu vei putea abandona niciodată starea de odinioară.  Cel ce-și curăță casa, dacă nu o umple cu ceva bun, vor veni înapoi duhurile date afară și vor re-ocupa teritoriul, starea de la urmă fiind mai rea decât cea de la început!


Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...MONITOARE, SERVICE, CALCULATOARE...Vezi aici!