Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Cum să confrunți păcatul ?

Publicat la 2011-11-30 de Traian


Biblia ne învață să fim categorici cu păcatul din viața noastră și să condamnăm păcatul altora.

Cu regret constatam că acolo unde nu se condamnă păcatul , el (păcatul) se simte ca la sine acasă. Păcatul are foarte multe forme și uneori vine cu motivație religioase: “Oricum ne iubim, și Dumnezeu ne-a învățat să ne iubim unii pe alții, ce contează când avem relații intime – acum sau după căsătorie- oricum ne vom căsători” , “Nimeni nu trebuie să-mi încalce drepturile, nici măcar părinții- ei nu trebuie nici să strige la mine” …
Înainte de a discuta despre cum trebuie să confruntăm păcatul , întâi trebuie să răspundem la o întrebare simplă …

De ce trebuie confruntat păcatul ? (1 Corinteni 5)


În biserica din Corint exista un caz ieșit din comun și care totuși era tolerat de către membrii bisericii:

    ” Din toate părțile se spune că între voi este curvie; și încă o curvie de acelea, care nici chiar la păgâni nu se pomenesc; până acolo că unul din voi trăiește cu nevasta tatălui său. Și voi v-ați fălit! Și nu v-ați mâhnit mai degrabă, pentru ca cel ce a săvârșit fapta aceasta, să fi fost dat afară din mijlocul vostru! ” (1 Corinteni 5:1-2)

Pavel a acuzat acest păcat și a cerut ca această persoană să fie dată afară din biserică pentru “nimicirea cărnii”.
Nu doresc să discut tot capitolul ci doar să vedem care este motivația lui Pavel de a scoate păcatul din biserică . Unul din motive este că păcatul se înmulțește:

    “Nu vă lăudați bine. Nu știți că puțin aluat dospește toată plămădeala? ” (1 Corinteni 5:6)

Păcatul neconfruntat se înmulțește. Ia proporții fiindcă îl preiau și alți membri de biserică . Până acolo că va deveni ceva “normal deoarece toți fac acest lucru”.
Acest lucru este benefic și pentru persoana care a păcătuit -, posibil, își va înțelege starea și se va pocăi.
Își va schimba modul de a gândi și nu se va mai întoarce la lucrurile rele care le-a făcut.
În acest caz Pavel a cerut să fie dat afară acel ce a păcătuit deoarece îl știa deja toată biserică , și nu numai. Dar ce să faci atunci când foarte puține persoane cunosc greșeala unui membru de biserică ?

Domnul Isus a prezentat cum trebuie să fie confruntată o persoană.

În Evanghelia după Matei, capitolul 18 Domnul Isus prezintă soluția :

    ” Dacă fratele tău a păcătuit împotriva ta, du-te și mustră-l între tine și el singur. Dacă te ascultă, ai câștigat pe fratele tău.” (Matei 18:15)


Dacă un frate a păcătuit - este important să-l confrunți personal, nu să-l bârfești și nici să crezi că se va uita. Conflictele nerezolvate lasă urme adânci și amare pentru cei care nu doresc să le rezolve. Nu te lăsa păcălit de faptul că timpul rezolvă tot. Este corect să mergi și să-l confrunți personal  și dacă fratele tău te ascultă atunci acest conflict să rămână între voi doi.
Dacă nu te ascultă , atunci :

    “Dar, dacă nu te ascultă, mai ia cu tine unul sau doi inși, pentru ca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori.” (Matei 18:16 )

Acești martori vor confirma că ai avut dreptate atunci când nu te -a ascultat:
” Dacă nu vrea să asculte de ei, spune-l Bisericii; și, dacă nu vrea să asculte nici de Biserică, să fie pentru tine ca un păgân și ca un vameș.” (Matei 18:17)

Ultimul pas este confruntarea în fața bisericii.

Cel ce nu dorește să se lase de păcat nici nu trebuie să avem vre-o legătură cu el.
Apostolul Pavel afirmă :

    ” V-am scris în epistola mea să n-aveți nici o legătură cu curvarii. -  Însă n-am înțeles cu curvarii lumii acesteia, sau cu cei lacomi de bani, sau cu cei hrăpăreți, sau cu cei ce se închină la idoli, fiindcă atunci ar trebui să ieșiți din lume. Ci v-am scris să n-aveți nici un fel de legături cu vreunul care, măcar că își zice “frate”, totuși este curvar, sau lacom de bani, sau închinător la idoli, sau defăimător, sau bețiv, sau hrăpăreț; cu un astfel de om nu trebuie nici să mâncați. ” (1 Corinteni 5:9-11)

Astfel de comportamente nu sunt acceptabile în rândul creștinilor și Apostolul Pavel spune că o astfel de persoană nici nu este frate (măcar că își zice “frate”) adica nici nu este născut din nou.
Imediat după cele spune Petru se apropie de Isus și Îl înreabă de câte ori să ierte, la care Domnul Isus a răspuns de 77 câte 7. Deci iertarea este un aspect foarte improtant în confruntare, mai ales dacă persoana realizează că a greșit și s-a corectat.

Nu te grăbi să confrunți oamenii , căci trebuie mai întâi să te cercetezi singur:


    “De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău, și nu te uiți cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău? Sau, cum poți zice fratelui tău: “Lasă-mă să scot paiul din ochiul tău”, și, când colo, tu ai o bârnă într-al tău?… Fățarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, și atunci vei vedea deslușit să scoți paiul din ochiul fratelui tău. ” (Matei 7:3-5)

Cum este starea ta? Domnul ne dorește cu o inimă curată și fapte vrednice de pocăința noastră, cum sunt faptele tale ?
Ești tu gata să ierți sau ei rezerve?
Curbet Alexandru


Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...USI DE INTERIOR IMPORT GERMANIA, PANOURI SANDWICH...Vezi aici!