Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

ORA PROFETICA-SEMNELE SFARSITULUI

Publicat la 2011-10-11 de Traian

SEMNELE  SFÂRȘITULUI          MATEI  24

Christoși mincinoși. Războaie. Cutremure de pământ.  Foamete și ciumi. Persecuții. Înmulțirea fărădelegii. Evanghelia propovăduită în toată lumea. 

      ,,Când veți vedea toate aceste lucruri, să știți că Fiul Omului

                     este  aproape, este chiar la usi

Anul revoluțiilor. Așa cum fiecare am învățat la lecțiile de istorie, de multe ori au avut loc revoluții pe bandă rulantă în diverse țări în diverse perioade istorice. Se poate spune că anul 2011 a fost anul revoluțiilor. Este prea devreme ca să se facă o evaluare, dar se pare că rezultatele nu sunt prea strălucite.

De exemplu Tunisia se pregătește să voteze pe 23 octombrie. Peste 10.000 de candidați aparținând la zeci de partide s-au înscris pe listele electorale.

În timp ce familia fostului președinte Ben Ali a plecat demult și este în mod simbolic judecată și condamnată, populația cunoaște o stare de sărăcie mai gravă ca în trecut. Străzile marilor orașe sunt murdare, turiștii sunt rari și se simt agresați la tot pasul, circulația este extrem de dezordonată și jafurile ziua în amiaza mare sunt moneda curentă. Pentru acest motiv mii și mii de tunisieni încearcă să fugă în Europa. Adesea ei sunt interceptați și trimiși înapoi.

În Egipt lucrurile nu sunt mai bune, cu diferența că fostul președinte Mubarac și familia sa sunt arestați și judecați.

A urmat apoi revolta “nemulțumiților” din Spania, Portugalia și Italia, unde mai ales tinerii s-au adunatat în mijlocul orașului protestând împotriva șomajului și a situației economice dificile.

Tot așa și în Grecia unde în fiecare săptămână grupuri compacte protestează în mod violent împotriva măsurilor disperate pe care guvernul încearcă să le ia ca să scape țara de la faliment. În general acești manifestanți spun că nu le pasă dacă țara se duce de râpă dacă economia mondială se duce de râpă, ceea ce este cel mai important este interesul lor personal, obiceiul de a nu plăti taxe și a profita de un guvern care a distribuit bani la toată lumea.

Iata însă că de câteva săptămâni acest fel de proteste au început să aibă loc și în Statele Unite. La început în New York în fața Wall Streetului, unde câteva sute de tineri fără treabă, manifestează. Am urmărit cu curiozitate o reporteră de la CNN care îi întreba pe manifestanți, împotriva la ce protestează, și nu prea știau, erau doar împotriva capitalismului. Reportera i-a întrebat dacă știu că băncile au înapoiat împrumuturile primite de la guvern, cu miliarde în interes, nu știau. Mai toți aveau tot felul de computere și alte aparate electronice sofisticate. Reportera i-a întrebat dacă consideră să renunțe la ele deoarece cei care le fabrică sunt capitaliști și câștigă mulți bani cu ele. Nu au știut ce să răspundă.

Dacă mare parte din manifestații sunt relativ pașnice și au loc într-un părculeț în fața bursei din New York, care este o proprietate particulară cu acces public, deci oarecum dificil să fie împiedicați, în schimb sâmbătă un grup important a blocat Brooklyn Bridge, și poliția a fost obligată să-l evacueze cu forța și să aresteze în treacăt 700 dintre ei.

După New York, valul de manifestații a cuprins întreaga țară de la Los Angeles la Boston trecând prin Washington. În fiecare din aceste orașe manifestanții arată aceeași dezorientare și lipsă de obiectiv. Vor ceva dar nu știu bine ce, oricum fac zgomot murdărie și deranjează pe cei care vor să-și vadă de treabă.

Somalia atentate. Marți a avut loc în Mogadiscio capitala Somaliei unul din cele mai sângeroase  atentate din ultimii ani. Ca urmare au murit pe loc peste 70 de persoane și au fost rănite câteva sute. Majoritatea lor erau studenți în învățământul superior, care așteptau în fața ministerului învățământului ca să facă cerere pentru burse.

Insurgenții  islamiști shebab, au promis că vor continua să facă asemenea atentate că acestea vor deveni o rutină zilnică, și că au scopul de a  pedepsi pe “mercenarii care colaborează cu păgânii care au invadat țara”.  Ali Mohamud Rage, purtătorul lor de cuvânt a declarat că “acest atentat este un avertisment pentru străinii care au invadat țara și vor să ne fure resursele și să deruteze (adică convertească) populația”. El a continuat avertizând populația să evite “locurile frecventate de păgâni și grupurile de apostați”. Mai trebui subliniat că insurgenții islamiști shebab, împiedică populația locală care moare de foame datorită secetei, să primească ajutoare de la occidentali.

Corect din punct de vedere politic. Anglia este pe zi ce trece o țară care se depărtează de tradițiile creștine, care neagă în mod tot mai fățiș ideea de creștinism, și aceasta nu numai datorită faptului că numeroși imigranți nu au tradiții creștine, dar chiar și populația autohtonă este pe zi ce trece nu numai dezinteresată dar și împotriva religiei.

Ultima secvență în acest serial este inițiativa BBC-ului, stația de radioteleviziune de stat care a decis să renunțe la terminologia BC și AD (înainte de Hristos și după Hristos) și să înlocuiască cu “înaintea erei actuale” și “era actuală”. Această inițiativă caracterizată ca “corectitudine politică absurdă”, “exces de zel inexplicabil” are ca menire să menajeze pe ascultătorii care nu sunt creștini. Interesant de subliniat că dacă se schimbă terminologia semnificația rămâne aceeași și nașterea lui Hristos este punctul de demarcare al istoriei.

Statistici triste. În fiecare zi suntem bombardați cu tot felul de statistici, unele importante și semnificative, altele doar statistici. Am citit zilele acestea despre două statistici care cred că exemplifică o stare de lucruri extrem de tristă și îngrijorătoare.

Prima arată că în Statele Unite datorită ratei record de șomaj proporția celor care sunt considerați săraci a crescut de la 14.3% în 2009, la 15.1% adică 46.2 milioane de americani au un venit mai mic de 22.314 pentru o familie de 4 persoane.

Aceasta înseamnă că la fiecare 6 americani unul este sărac. În acelaș timp 50 de milioane de americani nu au asigurare socială. Aceste numere arată ”recorduri” nemaiîntâlnite în istoria americii.

Nici Canada nu o duce mai bine, ba chiar din punct de vedere statistic o duce chiar mai rău deoarece a înregistrat o inegalitate între venitul celor săraci și a celorlați care a cunoscut în ultimii ani o creștere vertiginoasă. Aceasta înseamnă că săracii câștigă din ce în ce mai puțin, în timp ce ceilalți abia se descurcă. De fapt această disparitate, este motivul principal al tulburărilor sociale; săracii privesc peste gard la vecinul avut, în vitrine se văd lucruri pe care nu și le pot permite, etc, este cea mai ridicată din 17 țări dezvoltate care au fost luate în considerare.

Nou atac asupra șiiților pakistanezi. Bărbați înarmați au luat cu asalt un autobuz în sud-vestul Pakistanului, ucigând cel puțin 13 pasageri. Cele mai multe dintre victime sunt musulmani șiiți, informează poliția. Pasagerii erau în drum spre lucru – o piață de legume din orașul Quetta, capitala provinciei Belucistan, aflată la frontiera cu Afganistanul și Iranul. Patru făptași rămași  necunoscuți au oprit autobuzul silindu-i pe pasageri să coboare, după care au deschis focul. Membri minorității șiite sunt tot mai frecvent victime ale extremiștilor sunniți, între care se numără și talibanii. Aproximativ 20 la sută din  cei 180 de milioane de pakistanezi sunt șiiți.

Kazahstanul, invitat la proiectul de gazoduct transcaspic. UE a invitat Kazahstanul să participe la proiectul de gazoduct transcaspic, a anunțat marți comisarul european pentru energie, Guenther Oettinger, relatează RIA Novosti, citată de NewsIn. În septembrie, Consiliul UE a aprobat mandatul transmis Comisiei Europene de negociere a unui acord pentru cadrul legal al gazoductului transcaspic cu Azerbaidjan și Turkmenistan. Conducta ar trebui să lege țărmurile Turkmenistanului și Azerbaidjanului de la Marea Caspică pentru exportarea de gaz prin Azerbaidjan către Europa. Capacitatea anuală a rutei Tengiz (Kazakhstan) Turkmenbashi (Turkmenistan) Baku (Azerbaidjan) Tbilisi (Georgia) Erzurum (Turcia) ar ajunge la 20-30 de miliarde de metri cubi de gaz. Costul proiectului este estimat la 7,9 miliarde de euro. “Conducta va deveni un contribuitor foarte important la dezvoltarea coridorului sudic. Este prima dată când UE sugerează semnarea unui contract internațional pentru susținerea unui proiect de infrastructură. Acest lucru arată cât de importante sunt proiectul și cooperarea în regiune pentru UE și toți cei 27 de membri. Am saluta participarea Kazahstanului la coridorul sudic”, a spus comisarul.

Ministerul rus de Externe a declarat că orice tentativă externă de ingerință în afacerile de la Marea Caspică ar putea complica situația din regiune și ar avea un impact negativ asupra actualelor negocieri asupra noului statut legal al Mării Caspice.

Atentat sângeros la Mogadishu. Cel puțin 65 de persoane au fost ucise în capitala Somaliei, Mogadishu, în cursul unui atentat cu bombă. Un automobil încărcat cu explozivi a fost detonat în fața unui sediu guvernamental, potrivit poliției. Numeroase persoane au fost rănite. Atacul a fost revendicat de milițiile islamiste Shehab. Această grupare extremistă, apropiată de rețeaua teroristă al Qaida, luptă din 2007 împotriva guvernului provizoriu din Somalia. Regiuni extinse din sudul și centrul țării se află sub controlul lor.

Erdogan acuză fundații germane că oferă sprijin kurzilor. Premierul turc Recep Tayyip Erdogan, acuză fundații politice germane că sprijină financiar organizația kurdă PKK, scoasă în afara legii, prin proiecte de dezvoltare. Erdogan a declarat că fundațiile folosesc drept paravan proiecte de infrastructură, cum ar fi modernizarea sistemelor de canalizare. Potrivit mass media turcești, ambasadorul Germaniei la Ankara Eberhard Pohl, a respins acuzațiile lui Erdogan, amintind că toate organizațiile germane care activează în Turcia beneficiază de aprobarea guvernului țării-gazdă.

Haiti are un nou șef de guvern. După o criză politică de aproape cinci luni, Senatul din Haiti a căzut de acord asupra persoanei care să conducă guvernul. Camera inferioară, și cea superioară l-a desemnat premier pe medicul Garry Conille. Trei senatori au votat împotriva sa, nouă s-au abținut. Conille trebuie să se supună acum unui vot de încredere al Camerelor reunite, privitor la planurile sale politice. Medicul este cel de-al treilea candidat propus de președintele Michel Martelly, care și-a început mandatul în luna mai. Conille a lucrat între alții pentru emisarul special american pentru Haiti, fostul președinte Bill Clinton. Criza politică din Haiti a îngreunat în ultimele luni lucrările de reconstrucție a țării, grav afectată de cutremurul din ianuarie anul trecut, soldat cu mai bine de 220.000 de morți.

Nouă inițiativă de pace în Orientul Apropiat. Cvartetul pentru Orientul Apropiat intenționează să demareze o inițiativă menită să-i readucă pe israelieni și palestinieni la masa tratativelor. Reprezentanți ai SUA, Rusiei, ONU și ai UE intenționează să se întâlnească în acest scop la finele săptămânii în curs la Bruxelles, a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat de la Washington. După discursul președintelui palestinian Mahmud Abbas în fața Adunării Generale a ONU, în cursul căreia a cerut calitatea de membru cu drepturi depline pentru statul Palestina, presiunile asupra Israelului, de reluare a negocierilor de pace, au crescut. Consiliul Europei a decis să ofere Consiliului Național Palestinian statutul de “partener pentru democrație”. În acest fel, Consiliul Europei vrea să sprijine edificarea unor structuri democratice în teritoriile palestiniene.

Libia. Două gropi comune lângă Tripoli. Forțele rebele au descoperit două gropi comune în apropiere de Tripoli, unde au fost înmormântate circa 900 de cadavre, relatează Al Arabiya.

“Declarații ale martorilor ne-au permis să descoperim două gropi comune cu victimele vechiului regim”, a declarat șeful serviciilor de securitate de la Tripoli, Naji al-Issawi. Groapa de lângă Gargaresh, situată la circa șapte km de centrul orașului, conține circa 200 de cadavre. Alte 700 au fost găsite într-o groapă comună din Birasata Milad, o zonă rurală situată la circa 10 km de centrul Tripoli.

Ținând cont de gradul de descompunere, o parte dintre cei îngropați la Gargaresh, au murit cu puțin timp în urmă. Cel puțin 15 gropi comune au fost descoperite în Libia în ultimele două săptămâni.

Panetta laudă România pentru implicarea în campania din Libia. Secretarul american al apărării, Leon Panetta, a lăudat mai multe țări europene mici, printre care România, pentru implicarea lor în campania din Libia. În prima sa vizită în Europa de la învestirea în funcție, fostul șef al CIA a afirmat că mai multe țări europene mici au făcut eforturi dincolo de limitele lor în timpul campaniei aeriene din Libia.

“Danemarca, Norvegia și Belgia împreună au distrus la fel de multe ține ca Franța”, a spus el. Panetta a lăudat și România, Bulgaria și Canada. Șeful Pentagonului a mai avertizat miercuri că Statele Unite se pregătesc pentru reduceri importante ale bugetului apărării și a subliniat că aliații europeni vor trebui să își asume responsabilități mai mari în cadrul NATO.

Pasivitatea CE privind interzicerea cianurilor o face complice. Corina Crețu, europarlamentarul vicepreședinte PSD, a interpelat Comisia Europeană cu privire la utilizarea tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri în UE, opinând că neinterzicerea acestora o face “complice” cu proiecte de exploatare precum cel plănuit la Roșia Montana. Potrivit unui comunicat de presă, europarlamentarul social-democrat a cerut Comisiei să precizeze dacă intenționează să dea curs solicitării Parlamentului European de a interzice, până la sfârșitul acestui an, utilizarea tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri în Uniunea Europeană.

“Constat cu regret că – după un an și jumătate de când Parlamentul European a adoptat rezoluția prin care invită Comisia să propună interzicerea totală a utilizării tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri în Uniunea Europeană până la sfârșitul lui 2011 – Comisia Europeană nu a dat curs acestei solicitări. Această lipsă de reacție încurajează proiectul minier pe bază de cianuri de la Roșia Montana”, a criticat vicepreședintele Comisiei Crețu: Pasivitatea CE privind interzicerea cianurilor o face complice. Comisia Europeană nu a dat curs acestei solicitări. Această lipsă de reacție încurajează proiectul minier pe bază de cianuri de la Roșia Montana”, a criticat vicepreședintele Comisiei europarlamentare pentru Dezvoltare.

Corina Crețu a subliniat ca pasivitatea Comisiei Europene o face complice cu un proiect în legătură cu care se trag de ani de zile semnale de alarmă și care riscă să aibă un impact catastrofal, transfrontalier, asupra mediului. “În condițiile în care lobby-ul industrial poate determina guverne, precum cel român, să fie pe cale de a pune în pericol interesele propriilor cetățeni, e nevoie de o interdicție generală la nivel european”, a declarat Corina Crețu.

Minte sănătoasă în corp sănătos. Este bine să ai copii. Bărbații căsătoriți dar fără copii, au un risc mai mare să moară de maladii cardiovasculare în comparație cu bărbații care au copii, este opinia unui studiu publicat săptămâna trecută în revista Human Reproduction. Cercetătorii de la Stanford University din California, au analizat pe o perioadă de10 ani recordurile medicale a 137.000 de bărbați căsătoriți, în vârstă de 50 la 71 de ani. Toți participanții la începutul studiului au fost relativ sănătoși și nu au manifestat simptome caracteristice maladiilor cardiovasculare. Aproape 92% dintre participanții la studiu au avut cel puțin un copil, iar 50% au avut trei sau mai mulți copii. Pe perioada studiului, 3082 dintre participanți au decedat în urma maladiilor cardiovasculare. Rezultatele au arătat că bărbații care au avut mai mulți copii au fost mai sănătoși și au trăit mai mult, și cu cât mai mulți copii, cu atât mai bine. Bărbații fără copii au avut cu 17% mai mult risc de deces, comparativ cu cei care au avut copii. Bărbații care au avut numai un copil au avut cu 13% mult risc de deces în comparație cu cei care au avut doi copii sau mai mulți. Cercetătorii nu sunt însă siguri care este motivul. “Studiul nostru nu sugerează că absența copiilor cauzează boli cardiovasculare, ci doar că infertilitatea la bărbați poate fi un idicator care poate prezice viitorul” a declarat Dr. Michael Eisenberg, autorul studiului. Textul săptămânii. „Supuneți-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviți-vă diavolului, și el va fugi de la voi”. Iacov 4,7

Petre și Paul Gheorghe

sursa.intercer

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...MONITOARE, SERVICE, CALCULATOARE...Vezi aici!